A San Gil környéki látnivalók (képes blog)


San Gil és környékéről már született bejegyzés, ezért ezúttal csak képes bloggal jelentkezem. Baricharából a Királyok ösvényén át jutunk el Guanéba, majd ellátogatunk a Juan Curí-vízeséshez is, hogy teljes legyen a kör. A válogatás a 2018-as Kolumbia túráink képanyagából született. Jó szórakozást hozzá! 

Barichara a guane indiánok nyelvén annyit tesz: ahol jó megpihenni. A név kötelez. Barichara nem pörög, nem hangoskodik, ide tényleg pihenni kell jönni.

Baricharában nem egyszerű házhoz jutni, mert senki nem akar tőle megszabadulni. Egy átlagos méretű ház ára a 100 millió forintot is elérheti.

Baricharában sok szép kápolna van, ezek közül a legtetszetősebb az 1831-ben átadott San Antonio, aminek padlózatát - a többihez hasonlóan - lejtősre építették.

A Jézus-kápolna melletti temető műemléki védettséget élvez. Itt találhatók Kolumbia legszebb sírkeresztjei, amiket baricharai kőfaragók, az ún. patiamarillók, vagyis sárgalábúak készítenek. 

Egyetlen kolumbiai település sem olyan rendezett, mint Barichara. Kizárólag természetes alapanyagból építik a házaikat, és az utcákat is lekövezik ahelyett, hogy leaszfaltoznák őket.

A műemlékvédelem kiemelt fontosságú Baricharában. A kapuk sok helyen 2-300 évesek.

Irány a domb teteje, ahonnan megkezdjük túránkat Guanéba.

A Santa Barbara-kápolna Barichara legészakibb épülete. A padlózata ennek is lejtős, hogy nagy esőkkor a víz át tudjon rajta folyni.

A Királyok ösvényét a guane indiánok építették, hogy királyuk száraz lábbal juthasson fel a domb tetejére. De hogy oda minek kellett mennie, arról nem szólnak a krónikák.

Guane környékén rengeteg madarat lehet látni. A motmot mellett a barna ökörszem a legnépszerűbb.

Bár ma már van út Barichara és Guane között, a turisták miatt gondozzák a Királyok ösvényét. San Gil környékén ez az egyik legnépszerűbb félnapos kirándulás.

Guane Kolumbia legrégebb óta folyamatosan lakott települése.

Baricharához hasonlóan Guanéban is csak természetes alapanyagokból lehet építkezni

A Juan Curí-vízesés 22 kilométerre fekszik San Giltól. Ez az egyik legrégebb óta biztonságban látogatható zuhatag Santander megyében.

Ezzel a csapatképpel búcsúzunk San Giltől.

Még több fotóért és sztoriért látogass el Facebook oldalunkra!







Oszd meg másokkal is!