Las Gachas (képes blog)


Gámbitából Guadalupe felé vesszük az irányt, de menet közben betérünk San José de Suaita kellemes hangulatú városkájába is. Nem hagyjuk ki a vidék nevezetességét, a Cascada de los Caballeros névre keresztelt zuhatagot sem, de Las Gachas természetes medencéinél nincsen szebb a környéken. Hiába egyre népszerűbb desztináció Guadalupe, turistákkal továbbra sem találkozunk.

Mivel Suaitáról és Las Gachasról is írtunk már korábban, így ezúttal képes blog formájában mutatom be ezeket a közép-kolumbiai természeti csodákat. 

San José de Suaita Santander egyik legtermékenyebb völgyében fekszik, ahol nem ismert az olyan szó, mint a szegénység. Errefelé egyszerűen jó csak úgy lenni.

2020-ban, a pandémia kitörése előtt pár héttel jártam utoljára a Cascada de los Caballeros nevű vízesésnél. A másfél éves kisfiammal, Barangóval kettesben kerestük fel a zuhatagot, amiben tulajdonképpen nem volt víz.

Egy évvel és egy hónappal később ez a kép fogadott minket a Mirador-csapattal ugyanott. Megközelíteni sem tudtuk a vízesést, olyan elképesztő erővel szakadt alá 120 méter magasból.

Következő megállónk Guadalupe koloniális hangulatú faluja. Szállásadónk, Felipe azt mondta, pont jókor érkeztünk, mert a Las Gachas a napokban nyitotta meg a "kapuit" a látogatók előtt, miután a falusiak követelték az önkormányzattól, hogy oldják fel a pandémiás korlátozásokat, amik egy éven át keserítették meg az itt élők életét.

A pandémiát arra használta fel Guadalupe, hogy leburkolja az utcákat. Hát nem szebb így, mintha leaszfaltozták volna?!

A csapat tagjai élvezik, hogy nincs rajtunk kívül egyetlen turista sem.

A Las Gachas felé feltűnnek a Középső-Kordillerák első vonulatai. Ezek mögött bújik meg Contratación, a leprások faluja, amiről már írtunk korábban.

Nem csak a falu utcáit, a Las Gachashoz vezető ösvényt is kikövezték, így eső esetén nem kell bokáig sárban tocsogni. Az egyetlen, ami hiányzik, az az árnyék. Néhány fa nem lenne rossz az ösvény mentén.

  Las Gachasnál rajtunk kívül mindössze két kolumbiai család tartózkodott. Nem kicsit voltak meglepettek, hogy a járvány közepén egy csapat magyarba botlottak a folyónál.

Las Gachas a legjobb dolog, ami az emberrel történhet Kolumbia ezen részén.

Imád téged a kamera, baby!

Amíg odahaza minden zárva tartott és az emberek szenvedtek a kijárási tilalom miatt, mi addig ezt csináltuk. Bocsánat érte!

Még több fotóért és sztoriért látogass el Facebook oldalunkra!

  







Oszd meg másokkal is!