Ecuador

A Tumbes-mangrove

A Tumbes-mangrove

Megérkezem Peruba. A repülőmet várva ellátogatok a tumbesi mangrovéba, ahol teszek egy rövid, kétórás csónaktúrát. Ha címszavakba kéne foglalnom az eseményeket, akkor az így nézne ki: földrengés, aktatáskás pénzváltó, kötöszködő határőrök, egy jó fej venezuelai, krokodilfarm és rengeteg szúnyog. Jó olvasást!

Az iguánák városa (képes blog)

Az iguánák városa (képes blog)

Guayaquil városa messze van a széptől, nekem valahogy mégis szerethető. A városközpont eléggé zűrös, de a gettó mérete évről évre szűkül, illetve tevődik át a város délnyugati felébe. Guayaquil egyre élhetőbbnek tűnik. A trendi éttermek, kellemes folyóparti sétányok és Las Penas óvárosa bőven ad egy napos elfoglaltságot minden turista számára. Képes beszámoló következik Ecuador legnagyobb városáról.

Szegények Galápagosa

Szegények Galápagosa

Sem az időnkbe, sem a pénzükbe nem fért volna bele a Galápagos-szigetek, de hogy ne maradjunk érdekes állatok nélkül, teszünk egy kirándulást az Isla de la Platára, ahol kéklábú szulákkal és pompás fregattmadarakkal haverkodunk. Az egész utazást pedig Ecuador leghíresebb bulivárosában, Montañitában pihenjük ki. A túra vége sem sikerült rosszra.

Cajas Nemzeti Park (képes blog)

Cajas Nemzeti Park (képes blog)

Negyedik alkalommal járok a Cajas Nemzeti Parkban, de ilyen gyönyörűnek még soha nem láttam. Bár ez Ecuador legcsapadékosabb vidéke, ezúttal megússzuk az esőt, így fantasztikus napot hagyunk magunk után. Élvezzétek a képeket!

Ingapirca, az inka fal (képes blog)

Ingapirca, az inka fal (képes blog)

Ingapirca, vagyis az inka fal Ecuador legnagyobb és legismertebb romvárosa. Ettől függetlenül nem sokan látogatják, pedig aki egy kicsit is érdeklődik a prehispán kultúrák után, annak kötelező. Ingapircában elsősorban nem az épületek a csodálatosak, hanem azok a sziklák, amik emberi arcokat, állati alakokat öltöttek. A romvárosról ezúttal képes blog formájában írok.

Cuenca (képes blog)

Cuenca (képes blog)

Cuencát az ecuadoriak egy lapon szokták emlegetni Cartagenával és Cuzcóval, ami azért erős túlzás. Ha Cuenca nem is olyan szép, mint a másik két város, attól még egyértelműen Ecuador leghangulatosabb települése, s mint olyan, megér pár nap bóklászást. Mi is így tettünk a Mirador-csapattal, mindenki legnagyobb megelégedésére. Mivel nem először jártunk a városban, és írtunk is már róla korábban, ezért ezúttal képes blog formájában jelentkezünk.