Venezuela - Roraima

Roraima, Dél-Amerika legszebb hegye (képes blog)

Roraima, Dél-Amerika legszebb hegye (képes blog)

A tavalyi túra után ismét nekivágtunk Venezuela és talán Dél-Amerika legszebb hegyének. A sok előzetes probléma ellenére sikerült elérnünk a csúcsot, ahol olyan látványban volt részünk, amilyenben korábban soha. A Roraima megmászása a kontinens egyik leglátványosabb túrája. Ha teheted, ne hagyd ki!

Benzinhiány Venezuelában

Benzinhiány Venezuelában

Egy négy fős csapatot kell feljuttassak a Roraima tetejére, valamint körbekalauzolni őket az Akopán tepuinál és az Angel-vízesésnél. A tepuikról már írtunk tavaly hosszabban, ezért most nem az élményeket készülök leírni, hanem azt a lehetetlen szituációt, amibe a csapattal kerültünk több alkalommal.

Hódítsuk meg a Roraimát!

Hódítsuk meg a Roraimát!

Venezuela déli részén vagyunk, nem messze a brazil határtól. Személy szerint azért jöttem ide, hogy belső késztetéstől hajtva életem eddigi legnagyobb kihívásának tegyek eleget. Meg akarom mászni Venezuela egyik legismertebb tepuiját, a Roraimát. Nem vagyok egy nagy hegymászó, ezért félve vágok neki az erőltetett menetnek, de utólag úgy gondolom, hogy a túra nehézsége ellenére is vétek lett volna kihagyni. A Roraima teljesen megbabonázott.