Kolumbia - Cota

Kolumbia a koronavírus idején

Kolumbia a koronavírus idején

Egy év után újra útra kelek. Kemény időszak van mögöttem, a pandémia során az ember sok mindent átértékel maga körül. A cél Kolumbia, az az ország, ahol reményeim szerint nincs mindenki úgy megőrülve a járványtól, mint Magyarországon. Bár Kolumbiában sincs minden rendben, egy valami kijelenthető: a józan ész errefelé képes győzedelmeskedni a pánik felett. Talán pont ez segít átvészelni a covidot, amit úgy néz ki, mindenféle teszt és ellenőrzés ellenére sikerült kicipelnem magammal.

Bátor nők és Kolumbia egyik legszebb faluja

Bátor nők és Kolumbia egyik legszebb faluja

Kolumbia egyik legszebb falujára teljesen véletlenül bukkantunk rá. Simacota ötvözi Baricharát, Villa de Leyvát és Ambalemát, így a kedvenc településünkké vált. Ha San Gil környékén jársz, mindenképp keresd fel! Mert Kolumbia ott kezdődik, ahová az átlag turisták nem jutnak el.

Paramo, gerillák, Chicamocha

Paramo, gerillák, Chicamocha

Egy olyan nemzeti parkot kerestünk, aminek a létezéséről a helyiek nem is tudtak. Végül rátaláltunk egy meseszép lagúnára a Pisba paramóvidékén, majd a Rio Chicamocha senki által nem ismert völgyében kirándultunk olyan falvak mentén, amiket három éve még a gerillák uraltak. Hamisítatlan vidéki Kolumbiát ismertünk meg.

Kolumbiában vannak a legrendesebb emberek

Kolumbiában vannak a legrendesebb emberek

Kolumbiáról sok rosszat hallani, de szerencsére egyre többen és többen írnak arról, hogy az ország csodálatos. Nem először vagyunk itt, bár ezúttal csak keresztül rohanunk az országon. Azonban ez a pár nap is elég ahhoz, hogy elmondjuk: Kolumbiában élnek a legrendesebb emberek.