Guyana - Georgetown

A Kaieteur-vízesés

A Kaieteur-vízesés

A Kaieteur-vízesés nem csak Guyana, de az egész dél-amerikai kontinens egyik legnagyszerűbb természeti csodája. Az időjárás kicsit ránk ijeszt, de végül fantasztikus látványban van részünk. Álmodni sem lehetne szebbet ennél a vízesésnél, így méltán vált a Guyanák túránk abszolút highlightjává.

A Föld legrasszistább országa

A Föld legrasszistább országa

Vannak, akik azt mondják, Guyana a Föld legrasszistább országa. Hogy az-e, nem tudom, de sok guyanai gondolja úgy, hogy a faji ellentéteken alapuló modern kori rabszolgaság máig fojtogató az országában. Hogy honnan az indiai-fekete ellentét és mit jelent ez az ott élőknek, arról Marcus mesél nekem, akivel együtt utazom Georgetownból Paramaribóba.

Georgetown, az identitását vesztett város

Georgetown, az identitását vesztett város

Dél-Amerika fővárosai közül nem sok nevezhető élhetőnek, ezek közül Georgetown sem kivétel. A karibi hangulatú város mára egy identitását vesztett minipolisz, ahol senki nem figyel a történelmi értékekre, csak helyezkedik, hogy a nagy olajbumm idején majd jó pozícióból indulhasson. Mondhatnánk: semmi más nem történik, csak ugyanaz, mint az elmúlt négyszáz évben bármikor.