Costa Rica - Puerto Limón

Tortuguero (képes blog)

Tortuguero (képes blog)

Tortuguerót egyszer látni kell, mert kevés jobb szafari van nála az amerikai kontinensen. Kajakokkal és csónakkal fedeztük fel a karib-tengeri esőerdőket, ahol számtalan baziliszkuszt, iguánát, bőgőmajmot és lajhárt láttunk. Ha Costa Ricában jársz, mindenképp látogass el ide!

Costa Rica legjobb szafarija

Costa Rica legjobb szafarija

Élővilág szempontjából Tortuguerónál és a San Juan-folyó környékénél csak egy jobb van Costa Ricában, és az Cahuita. Már az odavezető út is fantasztikus, de a Karib-tenger partján fekvő nemzeti park tényleg az őserdei szafarik non-plus-ultrája. Még úgyis, hogy a jó ticók egy kicsit azért színezik a valóságot.

Banánköztársaságból ökopark

Banánköztársaságból ökopark

Costa Rica az élővilágról szól. Ha az ember járt már Monteverdében és Tortugueróban, akkor nehezen hiszi el, hogy van náluk jobb hely az országban állatokat nézni. Pedig van. Egy apró karibi falu, Cahuita az.

Milyen érzés illegális bevándorlónak lenni?

Milyen érzés illegális bevándorlónak lenni?

Milyen az, amikor Te vagy az illegális bevándorló? Costa Rica és Nicaragua határán éltük át, mekkora szenvedés az, mikor engedély nélkül akarsz átkelni egyik országból a másikba, ahogy teszik ma százezrével a szírek. Minket is segítettek, akik csak tudtak, de nem vágnánk bele újra, még ha az élmény - így utólag - megfizethetetlen is.