Kolumbia - Yarumales

Caño Canoas, ahol a gerillák fejlesztik a turizmust

Caño Canoas, ahol a gerillák fejlesztik a turizmust

A Santo Domingo túra után megkezdjük utazásunkat a gerillák által irányított Yarumales irányába. A 2016-os békekötés óta látogatható a környék, de az Unokatestvérekkel azért jobb nem ujjat húzni. A Caño Union-vízeséssel melegítünk a nagy kalandra, a Caño Canoasnál pedig végérvenyesen beleszeretünk a La Macarena-hegységbe. Exkluzív utazás Kolumbia ismeretlen vidékére.

La Ruta de los Primos III. - Vistahermosa

La Ruta de los Primos III. - Vistahermosa

A La Ruta de los Primos utolsó szakasza sem könnyebb, mint volt az idáig vezető út. A végállomás, Vistahermosa azonban elnyeri a tetszésünket. No nem a város, hanem a környéke, ahol véletlen rátalálunk Kolumbia második legjobb szafarijára.

La Ruta de los Primos II. - Caño Canoas

La Ruta de los Primos II. - Caño Canoas

Caño Indióból Yarumalesbe nem egyszerű eljutni. Hetente csak kétszer közlekedik az az UAZ, amiről nekünk tegnap sikerült leszállnunk. Mivel nincs kedvünk három napot várni a fuvarra, úgy döntünk, hogy gyalog vágunk neki a harminc kilométeres távnak. Egész nap sétálunk, de egy cseppet sem bánjuk, mert menet közben rátalálunk a Caño Canoasra, egy meseszép vízesésre, ami a szűnni nem akaró eső ellenére is fantasztikus élményt nyújt.