Nicaragua

Öt csodálatos nap El Salvadorban

Öt csodálatos nap El Salvadorban

Nehezen hagyjuk el Nicaraguát, mivel Zolinak elfelejtettek az útlevelébe pecsételni a managuái határon, de végül megérkezünk El Salvadorba, ahol öt gyönyörű napot töltünk el a csapattal. Imádom ezt az országot! Laza, az emberek hihetetlenül aranyosak és a pupusát is bírnám enni hetekig.

Nicaragua északi vulkánjai

Nicaragua északi vulkánjai

Utazásunk második szakaszában Nicaragua északi vulkánjai közül érintünk párat. A Masayánál lávát fotózunk, a Telicánál denevéreket hajkurászunk, a Cerro Negróról deszkával csúszunk le. Remek élmény nicaraguai vulkánokat mászni!

Nicaragua déli vulkánjai

Nicaragua déli vulkánjai

Megérkezik a Mirador-csapat, de ketten Panamában ragadnak egy lejárt útlevél miatt, így kicsit aggódva kezdünk bele a Nicaraguát, El Salvadort és Hondurast érintő körutazásunkba. A Mombacho-vulkánnal indítunk, majd egy igazi erőpróba következik az Ometepe-szigeten a Maderas-vulkán személyében. Sikerül elérni a csúcsot, de nem biztos, hogy újra nekivágnék.

Pueblos Blancos, Nicaragua nem annyira fehér falvai

Pueblos Blancos, Nicaragua nem annyira fehér falvai

Nicaragua túra kezdődik, de a csapat érkezése előtt még van idő arra, hogy Zolival körbejárjuk a Fehér Falvakat, amik csak nevükben fehérek. Látunk ugyan pár szép dolgot, de ami igazán beleég a retinánkba, az a rengeteg szemét. A Masaya-tótól, a San Juan-vízeséstől és La Boquita tengerpartjától felfordul az ember gyomra, ha nem lenne a meseszép naplemente és néhány remek halétel, sikítva menekülnék el a környékről. Bár sokszor jártam már Nicaraguában (utoljára tavaly), amit ezen a vidéken látunk, az sokkoló.

Los Nanzales kék folyói

Los Nanzales kék folyói

Összeszedem a családot Nicaraguában, majd megindulunk északnak. Hondurasban egy Sabana Grande nevű apró faluban kötünk ki, ahol megismerkedünk Los Nanzales kék folyóival. Nem tudom, hogy kerülte eddig el a figyelmemet ez a természeti csoda. Ha egyszer Hondurasban jársz, ezt a helyet ki ne hagyd!

Egy hónap Managua gyerekekkel

Egy hónap Managua gyerekekkel

Hogy milyen egy hónapot lehúzni Nicaragua fővárosában, Managuában, Endre nélkül? Csodálatos. No, nem a párom távolléte, hanem Emese és Frederik, valamint két kislányuk miatt, akiknek hála az elmúlt évek legpihentetőbb egy hónapján vagyok túl. Köszönet érte!