Kolumbia - Villavicencio

Meta ismeretlen tájain

Meta ismeretlen tájain

Véget ért a Mirador Kelet-Kolumbia túrája, de rám még várt egy négynapos utazás vissza Bogotába. Meta kevésbé ismert tájainak még kevésbé ismert településeit kerestem fel, melyek többsége felejtős, de Puerto Ricóba és a Laguna del Amorba sikerült beleszeretnem. Amikor pedig már azt hittem, Meta ennyi és nem több, véletlenül leszálltam a buszról San Martín városkájában.

A világ legszebb raftingtúrája és a Serranía de la Macarena mesés vízesései

A világ legszebb raftingtúrája és a Serranía de la Macarena mesés vízesései

A kolumbiai Andoktól keletre fekvő területek ismeretlenek a turisták előtt, pedig egészen elképesztő dolgokat fedezhet fel az ember, ha hajlandó egy kicsit lemondani a kényelemről. Egy régi barátom, Willi tanyáján jártunk, ahol csodaszép vízeséseket kerestünk fel, majd a világ talán legszebb raftingtúráján vettünk részt a Rio Güejar kanyonrendszerében. Mesetas és környéke Kolumbia egyik ismeretlen ékköve, ami simán kenterbe vágja az ország bármelyik ismert nevezetességét. Ilyen "Hűha!" élményben utoljára Gámbita környékén volt részem.

Beleszeretni a Los Llanosba

Beleszeretni a Los Llanosba

A Los Llanosra azóta szerettem volna csapatot hozni, hogy Erivel 2016-ban csodálatos másfél hetet töltöttünk a Magyarország nagyságú mocsaras szavannán. Szeptember lévén ezúttal az esős évszakban érkezünk, ami miatt nincs olyan sok állat a lagúnák körül, cserébe azonban nincsen elviselhetetlen meleg. Bár nehezen rázódunk bele a llanero életbe, végén mindenkit bekebelez a puszta hangulata. Vízidisznók, kajmánok, mocsári szarvasok és íbiszek kerülnek a kameráink lencséje elé, ahová végül az az óriáshangyász is bekúszik, amit nekem is most van szerencsém először vadonban látni.

Ahol a gyerekek canopyzva járnak iskolába

Ahol a gyerekek canopyzva járnak iskolába

Utazásunk utolsó állomása Villavicencio, Meta fővárosa. Nincs itt nagyon semmi, csak egy félig magyar család, akik két éve költöztek Kolumbiába a jobb élet reményében. Ha a városban nincs is, a környékén azért akadnak látnivalók. Ilyen a Susumuco-vízesés, az El Cable vereda (ahol a gyerekek drótkötélpályán jutnak el az iskolába) valamint Buenavista és a falu furcsa szobrai. Búcsúzunk Kolumbiától, no nem örökere, csak egy rövid időre.